PROGRAMIN AMACI?
- Programın amacı, TR21 Trakya Bölgesinde yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamaktır.
- Bu kapsamda, Trakya Kalkınma Ajansı 2024 yılı Teknik Destek Programı-01’e ilişkin 2 öncelik belirlenmiştir:
1. Kurumun insan kaynakları ve hizmet kalitesinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri.
2. Yenilik ve iyi örnek uygulamalarının kuruma transferine yönelik eğitim ve/veya danışmanlık faaliyetleri.
PROGRAMIN BÜTÇESİ, SÜRESİ VE YERİ
- Bu program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı 2.000.000 TL’dir. Trakya Kalkınma Ajansı, bu program için ayırdığı kaynakları kısmen veya tamamen kullandırmama hakkını saklı tutar.
- Teknik destek kapsamında yararlanıcıya herhangi bir doğrudan mali destek verilmez.
- Teknik destek Ajans uzmanlarınca veya hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilecektir. Teknik desteğin hizmet alımı yoluyla gerçekleştirilmesi halinde, bir teknik desteğin Ajansa KDV dahil toplam maliyeti mesleki eğitimler için 75.000 TL’yi, kişisel gelişim eğitimleri için ise 50.000 TL’yi aşamaz.
- Bu program kapsamında uygulanacak faaliyetlerin azami süresi 3 (üç) aydır. Bu süre, talebin Ajans tarafından karşılanması durumunda destek sözleşmesi imzalanmasından, hizmet alımı yöntemi ile karşılanması durumunda ise yüklenici ile sözleşme imzalanmasından bir sonraki gün itibarıyla başlar.
UYGUNLUK KRİTERLERİ
Teknik destek sağlanabilecek faaliyetlere yönelik üç temel uygunluk kriteri söz konusudur:
✓ Başvuru Sahibi ve Ortaklarının Uygunluğu
✓ Teknik Destek Sağlanacak Faaliyetlerin Uygunluğu
✓ Maliyetlerin Uygunluğu Teknik destek almaya hak kazanabilmek için söz konusu uygunluk kriterlerinin eksiksiz olarak yerine getirilmesi zorunludur.
- Başvuru sahiplerinin bu programa başvurabilmeleri için aşağıda belirtilen tüm şartları aynı anda karşılaması gerekmektedir:
✓ Ajansın faaliyet gösterdiği TR21 Düzey II bölgesinde (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) kayıtlı olması veya merkezlerinin ya da yasal şubelerinin bu bölgede bulunması,
✓ Tüzel kişiliği haiz olması (Kamu kurum ve kuruluşları ile buna bağlı birimler için bu şart aranmaz.)
✓ Teknik destek programına yapılan proje başvurusu tarihinden önce kurulmuş ve tescil edilmiş olması,
✓ Teknik destek konusunun proje başvurusu tarihinden önce kendi görev, yetki ve faaliyet alanı içerisinde bulunması,
✓ Başvuru sahibi sivil toplum kuruluşu ise faal olması,
✓ Teknik destek başvuru sürecinden ve yönetiminden (eğer varsa ortağı/ortakları ile birlikte) doğrudan sorumlu olması, aracı olarak hareket etmemesi.